Kabel-TV og internett

Viktig! Ingen må gjøre inngrep i kabel-TV anlegget som å skru av dekslet på antennekontakten og foreta omkoblinger i veggen. Slike inngrep vil kunne forårsake forstyrrelser på signalene til andre beboere og i verste fall forårsake ødeleggelser i kabel-TV anlegget.

Kabel-TV

Analogt eller digitalt?

Påvirkes min TV-hverdag når det analoge bakkenettet stenges?
Det enkle svaret er: NEI. Kabelanlegget i borettslaget er digitalt og blir dermed ikke påvirket når det analoge bakkenettet stenges. Du kan bruke antenneuttaket i veggen akkurat slik som før. Det er ikke nødvendig å kjøpe noen dekoder for å fortsette å se vanlig TV.

Standard grunnpakke er inkludert i de månedlige felleskostnadene.

Kabel-TV grunnpakke

Skullerudbakken 8-10 Borettslag er tilknyttet Telenor kabel-Tv. Husleien inkluderer Telenor analoge grunnpakke levert via ordinært antenneuttak. Grunnpakken inneholder 19 TV-kanaler.

Digital dekoder

Fra 20.mai 2008 blir TV-signalene sendt digitalt istedetfor analogt. Det betyr at kabelnettet eller TV-antennen til brukeren må kunne tolke (dekode) digitale signaler for å kunne se TV, og dette er formålet med en digital dekoder.

Kabelnettet vårt fra Telenor er allerede digitalt, derfor er det ikke nødvendig med tilleggsutstyr.

Derimot vil man få bedre bilde- og lydkvalitet på TV-kanalene dersom man kjøper/leier en digital dekoder. Denne kobles mellom antenneuttaket og TV’en, og sørger for skarpere bilder uten “korn” og flimmer. Dette er derfor anbefalt dersom du har flatskjerm-TV. Man vil også få tilgang til flere TV-kanaler.

Det finnes flere typer digitalbokser på markedet. Noen dekodere er kun laget for å tolke TV-signaler, disse kalles bare digitaldekodere. Andre har i tillegg innebygd harddisk så de kan gjøre opptak av TV-programmer, disse kalles PVR-dekodere (Personal Video Recorder).

I tillegg snakker man om standard (SD) og high definition (HD) signaler. TV-kanalene i kabel-TV grunnpakken er i SD-kvalitet. For å se HD-kanaler må man både kjøpe en HD-dekoder (med eller uten harddisk), og tegne et HD-abonnement hos TV-leverandøren.

Digital dekoder er ikke inkludert i husleien og må bestilles separat av hver beboer for egen regning. Om du allerede har digital dekoder eller bestiller ny fra Canal Digital, vil du få tilgang til den digitale grunnpakken med 31 TV-kanaler og 56 radiokanaler.

Les mer om kanalpakker og priser hos Telenor.no

Internett

Siden kabelanlegget i borettslaget er digitalt, kan Telenorl også tilby internett gjennom TV-uttaket. For øvrig står beboerne fritt til å velge hvilken bredbåndsleverandør de selv ønsker.

Internett er ikke inkludert i husleien og må bestilles separat av hver beboer for egen regning.

Les mer om internett og priser hos Telenor

Bredbåndstelefoni

Bredbåndstelefoni er ikke inkludert i husleien og må bestilles separat av hver beboer for egen regning.

Telenor har nylig begynt å levere bredbåndstelefoni. For å kunne bestille dette, må du på forhånd være bredbåndskunde hos Canal Digital. For øvrig står beboerne fritt til å velge leverandør av bredbåndstelefoni.

Les mer om bredbåndstelefoni og priser hos Telenor

Telenor kundeservice

Telefon: Et og samme nummer til kundeservice tlf 915 09 000